Curatenia Sanatoasa

Curatenia Sanatoasa

   windowcleanEste posibil sa nu va fi gandit niciodata la acest lucru, insa o categorie foarte importanta de produse din ziua noastra sunt... produsele de curatat si detergentii.

   Orice am face si in orice spatiu ne-am afla, acesta a fost curatat cu detergenti, iar noi purtam de asemenea haine care au fost spalate cu detergenti. De aceea trebuie sa acordam mai multa atentie alegerii acestor produse.

   Alternativele pe care ni le ofera piata sunt multiple, insa ele se impart in doua categorii: detergenti pe baza de produse chimice si detergenti naturali (bio) - acestia din urma nu trebuie confundati cu detergentii biodegradabili, care nu sunt neaparat naturali.

   Cum alegem intre produsele chimice si cele naturale? Pornim de la ce anume ne dorim de la un detergent.

   Sa fie eficient

   Daca mai tineti minte cat de bine se spalau geamurile cu otet si cum se curata blatul de la bucatarie cu bicarbonat de sodiu, atunci o sa va dati seama ca se pot face produse eficiente si din ingrediente naturale. Nuca de cocos, de exemplu, este un surfactant natural cu o putere de curatare similara cu cea a unui detergent chimic si se afla la baza multor produse de curatenie ecologice.

   Detergentii bio au o eficienta ridicata, iar producatorii au dezvoltat game care ofera o alternativa pentru absolut orice produs de curatenie obisnuit, de la degresant pentru bucatarie la solutie de curatat toaleta sau inalbitor de rufe.