Servicii de spalatorie-curatatorie

Servicii de spalatorie-curatatorie

Curatatorie chimicaStilul de viata agitat si ritmul alert al cotidianului impinge numerosi oameni sa apeleze, din lipsa timpului, la diverse servicii de curatare rufe. Programul incarcat de la locul de munca limiteaza timpul petrecut acasa, treburile casnice neputand fi indeplinite fara ajutorul unor anumite servicii, fie ca vorbim despre spalatoriile de haine, fie ca vorbim despre firmele de catering.

Atunci cand alegeti sa va bazati pe unul dintre aceste servicii de spalatorie-curatatorie, beneficiile sunt multiple: pe langa faptul ca dumneavoastra aveti posibilitatea sa va continuati programul zilnic de lucru, nici nu trebuie sa va faceti griji cu privire la rufele murdare. Un alt beneficiu al acestui serviciu este ca hainele vor fi curatate de catre profesionisti, deci exista sanse reduse ca hainele dumneavoastra preferate sa fie deteriorate intr-un fel.

Cele doua modalitati obisnuite de curatare a hainelor de catre profesionisti sunt curatarea chimica si spalarea propriu-zisa a acestora, fara utilizarea unor substante chimice. In mod obisnuit, hainele murdare vor fi inspectate manual de catre angajatii curatatoriilor, iar daca exista vreo pata, acestea vor fi tratate folosind substante chimice speciale care vor face mai usoara curatarea intregii tesaturi. Cu tehnologia avansata, profesionistii in curatare folosesc masini computerizate pentru a-si desfasura serviciile, astfel, computerul masinii va amesteca detergentii si solventii. Acest lucru ofera posibilitatea unei spalari mult mai adecvate, grija pentru tesaturile delicate fiind o prioritate. Pe langa serviciile de spalare si curatare propriu-zise, numeroase spalatorii si curatatorii de haine ofera si servicii de calcare si impachetare, in timp ce, pe langa toate acestea, unele dintre ele fac si livrari la domiciliu cu hainele gata de pus in sifonier.

Spalatorie-curatatorieAsa cum am mentionat si mai sus, curatarea hainelor si curatarea chimica a acestora reprezinta procese diferite, cele doua moduri de a curata hainele de catre companiile profesionale avand, insa, acelasi scop. Fiecare metoda de curatare are propriul avantaj si, de asemenea, exista unele haine din tesaturi mai speciale carora nicuna dintre aceste proceduri nu li se vor potrivi, ele avand nevoie de ceea ce numim “curatatorie uscata”. Pentru a intelege mai bine aceste concepte, vom incerca sa gasim linia subtire care le delimiteaza unul de celalalt.

Curatatoria chimica este un tip de curatare care utilizeaza echipamente extrem de avansate pentru a efectua curatarea. Ea foloseste o tehnologie inovatoare care curata tesaturile fara apa. Practic, procesul va folosi un solvent special pentru a curata tesaturile. In majoritatea cazurilor, companiile de curatare chimica folosesc o substanta chimica speciala denumita perchloretilena. Aceasta substanta chimica elimina petele si grasimea de pe articolele de imbracaminte fara a folosi apa. Dupa ce se utilizeaza substanta, hainele sunt introduse introduse intr-o masina care urmeaza sa le spele in mod obisnuit. Acest tip de curatare se numeste curatare uscata deoarece nu foloseste apa regulata, ci substanta chimica speciala. Beneficiul principal al acestui timp de curatare consta in indepartarea oricarui tip de grasime si/sau  pete de ulei. Aceasta metoda va elimina in mod eficient petele persistente pe care apa obisnuita nu le-ar fi eliminat asa cum era de asteptat, toate acestea in timp ce reduce decolorarea hainei deoaece substanta chimica va fi blanda atat pe material, cat si pe culorea acestuia, astfel incat vor exista cazuri limitate de decolorare a tesaturii. Mai mult, imbunatateste durata de viata a hainelor.

Servicii spalatorie-curatatorie

Pe de alta parte, serviciile de curatatorie-spalatorie normale folosesc apa in mod obisnuit -  motiv pentru care se mai numeste si curatare umeda. Metoda presupune imersarea articolelor de imbracaminte in apa, impreuna cu alti agenti de curatare precum detergentul si sapunul. Unele companii folosesc si dedurizatori, pentru a pastra hainele protejate in timpul procesului de spalare. Articolele de imbracaminte vor fi, de asemenea, rulate intr-o masina de spalat. Detergentii si alti agenti de curatare ajuta la scaderea particulelor de murdarie si a oricaror pete dificile. Apa va fi apoi scoasa din masina de spalat prin procese de rotire. Cu toate acestea, majoritatea companiilor detin storcatoare care elimina apa din tesaturi aproape in totalitate. Chiar daca aceasta este o metoda conventionala de curatare a hainelor are multiple beneficii. De pilda, este sigura pentru mediul inconjurator deoarece prin aceasta metoda nu se utilizeaza nici un produs chimic, toxic care ar putea fi daunator mediului sau utilizatorului. Un alt avantaj il reprezinta accesibilitatea; pentru curatarea rufelor se folosesc apa normala si un detergent, aveasta metoda fiind mai ieftina decat metoda de curatare chimica uscata. In urma serviciilor de curatatorie-spalatorie, parfumul hainelor va fi unul prietenos.