Spalatorie/Curatatorie de covoare

Spalatorie/Curatatorie de covoare

   aspiratorAfacerea urmatoare consta in preluare, spalarea si curatarea, iar apoi livrarea covoarelor. Cunoastem ca pentru ca un covor sa atinga rezistenta maxima este nevoie de spalarea si curatarea acestuia o data la aproximativ 6 luni de zile. Spalarea acestor covoare de dimensiuni mari la domiciliu se poate dovedi pentru multe persoane o adevarata aventura, de aceea un serviciu de acest fel ar reprezenta o foarte mare utilitate si interes pentru foarte multa lume.

   In prima faza angajatii spalatoriei sau dumneavoastra va veti deplasa la domiciliul clientului si veti prelua covorul, acesta va fi dus la spalatorie, va fi spalat, uscat si livrat inapoi clientilor. Timpul de livrare va fi undeva la 2-3 zile, iar preturile practicate pe piata sunt de 5-10 Ron/kg de covor. Acest tarif se va achita soferului la preluarea si cantarirea covorului. Un covor are o greutate de 2000-3000 g/mp, iar daca facem un calcul la un covor de 10 mp, rezulta o greutate de 20-30 kg, cu un profit de 150-300 lei/covor de 10mp.

  Va fi nevoie de un spatiu unde se va amenaja spalatoria, acest spatiu poate fi ales intr-o zona industriala a orasului dvs, intr-o zona a orasului unde chiriile sunt mai mci sau chiar o portiune inchiriata de hala.

  Investitia minima in utilaje la inceput se face pentru achizitionarea masinii de spalat covoare manuala si pentru centrifuga (utilaj pentur uscarea covorului). O masina de spalat covoare manuala se invarte in jurul sumei de 1000 euro, iar o centrifuga intre 1500-2000 euro. Aceste 2 utilaje sunt absolut esentale, insa odata cu extinderea se poate opta si pentru marirea numarului de masini de spalat covoare manuale sau eventual, daca bugetul o permite, pentru o masina automata de spalat covoare, masina care costa intre 20.000 si 25.000 euro. De asemenea cu timpul si marirea numarului de clienti, pentru o mai mare viteza se poate achizitiona si masina de ambalat covoare ( intre 2000-3000 euro).